Hurmašice s medom

Hurmašice s medom

RSD Sloboda

Isprobajte tradicionalni recept na malo drugačiji način.

Priprema:

RMU Banovići

Sve sastojke za tijesto dobro umutiti i dodavati brašno da se masa odvaja od posude, a potom oblikovati hurmašice.

Dok su u pećnici, staviti 300 gr šećera i pola litre vode, pola limuna i 100 gr meda, 2.vanilija šećera da provri, tacnije da stvori blagu agdu koja ce biti topla u momentu zaljevanja hurmašice, piše “Velikakuhinja“.

Zaliti pečene hurmašice i ostaviti ih da se ohlade.

Vrijeme pripreme: 45 minuta.

Zahtjevnost: Jednostavno

Sastojci:

3 šoljjice ulja

3 jajeta

3 šoljice šećera

50 g mljevenih oraha

1/2 kesice prašaka za pecivo

Brašna po potrebi

Preliv:

300 gr šećera

1/2 l vode

100 gr meda

1 kesica vanilijinog šećera

(Velika Kuhinja)