Hloverka Novak Srzić: Žao nam je zbog mjera, gosti iz BiH su Makarskoj jako važni

Hloverka Novak Srzić: Žao nam je zbog mjera, gosti iz BiH su Makarskoj jako važni

RSD Sloboda
“Svima je nama jako žao što je do toga došlo, ali moramo razmijeti izvanredne okolnosti oko pandemije i zdravlje svih građana je najvažnije. Vjerujem kako će mjera trajati privremeno, da će se brzo smanjiti broj zaraženih, jer su nama gosti iz BiH jako važni, naši tradicionalni gosti”, kazala je ona.

Ona kaže kako je Makarska “korona free zona”, kao i cijela rivijera, ali, dodaje ona, situaciju treba sagledavati u najširem kontekstu, u Hrvatskoj raste broj zaraženih, kao i u BiH, Srbiji, Kosovo, Sjevernoj Makedniji.

RMU Banovići
“Mjere su kakve jesu, one su zaista preventivne i pokušavaju na sve načine zaustaviti virus. Mi smo ih tako shvatili. “, izjavila je te naglasila da će turistički radnici biti najsretniji kad se okolnosti promijene.

U Makarskoj prije 10 dana je bilo 500 turista, jučer ih je bilo 1.500, danas ih ima 2.063, kaže Novak Srzić, uz nadu da će od sezone ipak nešto biti.

Podsjetimo da je samo prošle godine u Hrvatskojljetovalo više od pola miliona građana iz BiH te da su ostvarili skoro tri miliona noćenja.