Grabar – Kitarović poručila hrvatskim firmama: “Investirajte u Bosnu i Hercegovinu”

RSD Sloboda

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je hrvatske privrednike da investiraju u Bosnu i Hercegovinu kako bi se zadržali i opstali Hrvati koji tamo žive.

“Želimo podstaći hrvatske privrednike da se okrenu ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu, kako bismo i našim mladima omogućili posao i opstanak”, napisala je hrvatska predsjednica u autorskom komentaru koji je petak objavilo bosanskohercegovačko izdanje “Večernjeg lista” u posebnom prilogu posvećenom Filmskom festivalu u Orašju i Večeri Hercegovine u Posavini.

RMU Banovići

Pritom je istakla kako će hrvatska država nastaviti pomagati Hrvatima i BiH na njezinom euroatlantskom putu uz uvažavanje jednakopravnosti svih naroda.

“Iskrena je želja hrvatske države i njezinih institucija pružiti pomoć u izgradnji Bosne i Hercegovine kao moderne evropske države za sve njezine građane. Hrvati su oduvijek poštivali načelo ravnopravnosti triju naroda koji u njoj žive. Vjerujem kako svako ko je prijatelj ovoj zemlji mora uvažavati tu činjenicu”, dodala je hrvatska predsjednica, prenosi “Hina”…

Pozdravila je održavanje filmskog festivala Dana hrvatskog filma u Orašju, kojemu je supokroviteljica uz hrvatskog člana BiH Predsjedništva Dragana Čovića. Ocijenila je kako je podrška održavanju ovoga festivala sastavni dio očuvanja historijskog i kulturnog identiteta bez čega se ne može govoriti niti o opstanku hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, a pogotovo u Posavini.

“Od svog osnutka prije više od dvije decenije, ovaj je festival pružao nadu u bolje sutra, u kojem će se živjeti i stvarati, u kojem će stasati generacije mladih ljudi okrenutih budućnosti koja je u njihovim rukama”, napisala je predsjednica Hrvatske.

(HINA)