GO SBB Tuzla organizovao tribinu na temu “Šta nam je danas Dan državnosti?”

REKLAMA

U punoj Kongresnoj sali hotela Tuzla Gradski odbor Saveza za bolju budućnost Tuzla, organizovao je tribinu na temu  “Šta nam je danas Dan državnosti?” .

Prisutnima su se obratili  prof. dr. Suad Halilčević, prof. Jasmin Arapović, prof. Valid Jaganjac, prof. Fuad Mehić te profesor Izudin Hasanović.

Menprom

Na tribini je bilo riječi o postojanosti BiH, onome što je naša država bila, ono što je trenutno i ono što bi trebala biti. Bilo je riječi i o političkim posljedicama 25. novembra 1943. kao i pravnom aspektu 25. novembra.

“Dan državnosti, kao dan kojeg se prisjećamo tog 25.-og novembara 1943. godine ustvari pokazuje da sve velike zemlje kroz svoju povijest stalno potvrđuju svoju vrijednost pa uključujući i svoju državnost.  Kao što i sve druge zemlje rade to  kroz segment politike , ekonomije, socijalne aktivnosti, pa i u drugim segmentima ljudske aktivnosti , i veliki sportaši, umjetnici, naučnici stalno se potvrđuju tako i države uključujući i Bosnu i Herecegovinu . Sa tog spektra Bosni i Hercegovini to može biti samo ponos jer istinski kada to pogledamo i sagledamo sa različitih aspekata ona ima šta da potvrđuje . Zapravno, najkraće što se može reći je to da je BiH jedna konstanta a sve ostalo  su varijable”, kazao je prof. dr. Suad Halilčević.

 

(Objektivno.ba)

RSD Sloboda