GO PDA Tuzla upriličio Iftar za nekoliko stotina zvanica u najodabranijoj noći u godini /FOTO/

RSD Sloboda

Gradski odbor PDA Tuzla organizovao je sinoć iftar za nekoliko stotina zvanica u hotelu Mellain a Iftaru je prisustvovao i predsjednik PDA BIH, dr.Mirsad Kukić.
Uz zajednički iftar i lijepo ramazansko druženje, okupljeni su imali priliku da zajednički podijele radost ramazana u najodabranijoj noći u godini, Lejletul – Kadr.
Predsjednik GO PDA Tuzla doc.dr.sc.Senad Mehmedinović u svome obraćanju naglasio je da je jučerašnji datum, 31.maj, bitan ali i tužan datum iz nekoliko razloga.

“Ovaj datum je bitan jer je večeras noć Lejletul- Kadr, najodabranija noć u godini. Također, ovaj datum je bitan jer je Izvršni odbor PDA Tuzla donio Odluku kojom se 31.maj obilježava kao godišnjica osnivanja GO PDA Tuzla, imajući u vidu da je 31.maja 2018.godine održana konstituirajuća sjednica Gradskog odbora. Ovaj datum je i tužan. Obilježava se kao Dan bijelih traka. Sjećamo se nevino ubijenih 3176 građana Prijedora. Imamo obavezu da opominjemo i ne zaboravimo šta se događalo u Prijedoru 1992.godine “,  kazao je Mehmedinović.

RMU Banovići

On je istakao da mu je posebna čast što je na iftaru prisutan predsjednik PDA BIH dr.Mirsad Kukić. Na kraju obraćanja predsjednik GO PDA Tuzla je svim prisutnim poželio da preostale dana mjeseca Ramazana provedu u rahatluku, zdravlju, ibadetu, jačanju međuljudskih odnosa.