GO PDA Tuzla odao počast braniteljima sa Brčanske Malte

GO PDA Tuzla odao počast braniteljima sa Brčanske Malte

RSD Sloboda

Delegacija PDA Gradski odbor Tuzla predvođena predsjednikom doc.dr.sci.Senadom Mehmedinovićem, povodom 15. maja, Dana odbrane Tuzle, položila je vijenac i odala počast na spomen obilježje na Brčanskoj Malti.

15. maja 1992.godine na Brčanskoj Malti pružen je odlučujući otpor agresoru koji nije uspio u svojim namjerama da napadne i zauzme Tuzlu.

RMU Banovići

Branitelji Tuzle i Brčanske Malte kroz historiju će biti upamćeni kao hrabri sinovi ovoga grada i zemlje, koji nisu dozvolili agresoru da realizuje svoje ciljeve. Obaveza svih nas je da budemo svjesni važnosti ovoga datuma i odlučnosti svih onih boraca koji su se suprostavili agresorskim snagama.

Prije tačno 28 godina agresorska vojska napala je Tuzlu. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine – Stanice javne bezbjednosti Tuzla su, vršeći svoju Ustavom SR BiH i Zakonom propisanu obavezu, postupajući u nužnoj odbrani, odbili napad na sebe, građane i Tuzlu i na taj način odbranili ovaj grad i time sudbonosno doprinijeli odbrani Bosne i Hercegovine.

Pored predsjednika Mehmedinovića, u delegaciji Gradskog odbora bili su i Samir Cipurković – potpredsjednik GO, Sanela Jurišić – predsjednica Asocijacije žena i Emir Šahović – predsjednik Asocijacije mladih.

This slideshow requires JavaScript.