FUP ponovo pretresa MUP TK: Ministru i policijskim službenicima oduzeti mobiteli

FUP ponovo pretresa MUP TK: Ministru i policijskim službenicima oduzeti mobiteli

RSD Sloboda

Pripadnici Federalne upave policije (FUP) ponovo su pretresali prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova TK zbog provjera navoda o imenovanju Safeta Ibrahimovića za direktora Policijske uprave TK.

Pripadnici FUP-a su, podsjećanja radi, prošle sedmice obavili pretres MUP-a TK nakon što je Vlada TK na prijedlog Nezavisnog odbora i ministra Sulejmana Brkića imenovala Ibrahimovića za direktora policije uprkos činjenici što će u toku mandata novoimenovani direktor steći uvjete za odlazak u starosnu penziju, javlja Avaz.

RMU Banovići

Početkom sedmice i direktor Ibrahimović je saslušan u Kantonalnom tužilaštvu TK, a novinarima je prilikom ulaska na saslušanje rekao da je njegovo imenovanje zakonito i da pogledaju odluku Vlade TK.

Tokom posljednjeg pretresa, kako saznajemo, oduzeti su mobiteli ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Brkiću i nekolicini službenika MUP-a TK.

Odluka Općinskog suda Tuzla da se imenovanje Ibrahimovića stavi van snage i da se zabrani postupak izbora direktora Uprave policije po tužbi smijenjenog direktora Dževada Kormana, do okončanja parničnog postupka, bit će donesena u utorak.

(E.Sk./ Avaz)