FK Sloboda sutra na Tušnju dočekuje NK Čelik

RSD Sloboda

Nakon prvenstvene pauze u kojoj je FK Sloboda odigrala dvije prijateljske utakmice –očekuje je velika provjera protiv NK Čelika. Stručni štab Slobode ozbiljno pristupa ovoj utakmici želeći ostvariti novu pobjedu i tri boda iako su svjesni trenutnih kvaliteta protivničke ekipe. Najveća opasnost su oscilacije u igri Čelika pa zbog toga stručni štab Slobode ne zna šta može očekivati u duelu, ali iz Slobode najavljuju da će skautiranjem doći do potrebnih informacija.

”Utakmica je prva nadolazeća, a samim tim i najbitnija. Mi imamo ciklus od četiri utakmice koji je izuzetno težak jer nam treba puno takmičarskih igrača. Već sada imamo hendikep sa kartonima sa igračima koji ne mogu igrati,” Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda

Riječ je o Ćiviću i Hadžanoviću. Na sreću ekipe i navijača Slobode Nalić je najavio povratak Pršeša i Husejnovića. Osim trenera i igrači Slobode s isčekivanjem očekuju prvi sudijski zvižduk. Jedan od njih je i Mehmed Alispahić koji se vratio u ekipu. Nakon odigrane pripremne utakmice u Osijeku, Alispahić ističe da je izuzetno spreman za nadolazeće mečeve.

”Što se tiče nas igrača mi ćemo dati svoj maksimum i svjesni smo važnosti utakmica koje slijedi. Radili smo naporno i vidjet ćemo sutra kako će to izgledati i pokušat ćemo doći do pobjede,” Mehmed Alispahić, igrač FK Sloboda.

I jedna i druga ekipa će pokušati doći do pobjede, poručuju igrači Slobode – a Amar Beganović smatra da bi jedna stvar mogla presuditi ishod utakmice.

”Ako mi budemo pravi ne bi ta tri boda trebala izostati. Ja bih pozvao navijače jer će nam stvarno biti potrebna podrška,” Amar Beganović, igrač FK Sloboda

Od podrške navijača i rezultata utakmice zavisit će i bodovni saldo na tabeli BHT Premijer lige BiH. Trenutno FK Sloboda ima 11 bodova, a NK Čelik 12 bodova.

Utakmica između FK Sloboda i NK Čelik Zenica na rasporedu je u petak od 16:30h na Stadionu Tušanj.

(RTV Slon)