Evo zašto žene ne bi trebale spavati s raspuštenom kosom

Niko još nije izumio čudesno rješenje za održavanje kože savršeno čistom, ali postoje neke stvari za koje znamo da utječu na izgled najvećeg organa ljudskog tijela

Prehrana i stres jedni su od ključnih čimbenika, a na zdravlje kože mogu utjecati i okoliš te zagađenje zraka. Veliku ulogu imaju i geni, a kod njih nema prevelike pomoći. Međutim, postoji jedna stvar zbog koje je vaša koža lica u puno gorem stanju nego što bi trebala biti, a toga niste niti svjesni.

Menprom

Mnoge žene navečer idu spavati s raspuštenom kosom što može biti jedna od najvećih grešaka koju rade. Prirodna ulja iz kose kao i proizvodi koje koristite poput šampona, regeneratora i sl. mogu zatvoriti pore na vašoj koži i iritirati je, piše “Večernji list“.

Zbog toga vam lice može biti u puno lošijem stanju nego što bi bilo da to ne činite.

Ali, rješenje za ovaj problem vrlo je jednostavno. Dermatolozi savjetuju da uvijek prije spavanja povežete kosu u rep kako ne bi spavali na njoj. Samo pripazite da je ne vežete prečvrsto jer je tako možete oštetiti, ali i neće vam biti baš ugodno spavati s čvrsto povezanim repom na glavi.

(Haber)

RSD Sloboda