Esad Salkić prvostepeno osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Ivice Kantora

REKLAMA

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Tuzli danas je izreklo prvostepenu presudu Esadu Salkiću kojom se osuđuje na 14 godina zatvora zbog ubistva Ivice Kantora.

Podjećamo, Ivica Kantor radnik jedne zaštitarske agencije iz Tuzle, ubijen je 27. juna 2017. godine ispred restorana Tenis u Tuzli. Pucnjava se dogodila oko 23 sata, a prema pričama svjedoka, pucnjavi je prethodila žestoka svađa. Kako su tada navodili svjedoci Salkić je u Kantora ispalio pet hitaca iz pištolja. Kantor je na licu mjesta podlegao.

Menprom

Ivica Kantor je javnosti bio poznat od ranije. 2009. godine ranjen je u pucnjavi ispred Doma mladih u Tuzli kada je zadobio više prostrelnih rana. U njega je tada pucano iz automatske puške iz vozila. Kantor je tada zadobio povrede opasne po život.

Salkiću je izrečena kazna zatvora u trajanju od 14 godina i tri mjeseca, 14 godina zatvora zbog ubistva i tri mjeseca zbog nedozvoljene nabavke i posjedovanja oružja čime je kazna preinačena u jedinstvenu u trajanju od 14 godina i dva mjeseca.

U služenje kazne će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 27. juna 2017. godine, a obje strane u postupku imaju pravo žalbe.

(RTV Slon)

RSD Sloboda