Elitno društvo: Miralem Pjanić u najvrijednijih 50 fudbalera današnjice!

Elitno društvo: Miralem Pjanić u najvrijednijih 50 fudbalera današnjice!

RSD Sloboda

Prema procjeni KPMG-a, svjetske agencije, koja se bavi statistikama i analizama i poreznim savjetovanjima, Miralem Pjanić je 40. najvrijednijih fudbalera današnjice.

Na osnovu brojnih parametara, poput učinka na terenu, godina, dužine ugovora, komercijalnih aktivnosti i drugih aspekata, KPMG je objavio listu najvrijednijih fudbalera.

RMU Banovići

Na prvom mjestu se nalazi Neymar, čija je vrijednost procijenjena na 229.1 milion eura. Na drugom mjestu se nalazi njegov saigrač iz PSG, Kylian Mbappe koji vrijedi 215 miliona, a ekskluzivnu elitu, koja vrijedi više od 200 miliona završava sa Lionel Messi (203.3).

U Top 10 mjesta nije bilo mjesta niti za Cristiana Ronalda, a na listi se našao i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, čija se vrijednost procjenjuje na 69.3 miliona eura, što je bilo dovoljno da zauzme 40. mjesto, piše “Sport1“.

Iza Miralema su ostala imena poput Garetha Balea, Jamesa Rodrigueza, Riyada Mahreza, Pierre-Emericka Aubameyanga, Joshua Kimmicha, Thomasa Lemara i mnogih drugih.

(Sport1)