Dvadesetogodišnjica: Tuzla domaćin jubilarne Specijalne olimpijade u BiH!

REKLAMA

U Tuzli je  ju;er otvorena treća po redu Specijalna olimpijada – događaj koji se od 50 godina, koliko se realizuje u svijetu, čak posljednjih 20 organizuje i u BiH. Sportski takmičarski dio ovogodišnje olimpijade obuhvata pet sportskih disciplina i to fudbal, košarku, plivanje, atletiku i stoni tenis. Pored ovoga, akcenat je stavljen i na brojne druge aktivnosti poput radionica, kao i muzičkih događaja od kojih će, onaj 10. maja u Univerzitetskoj dvorani Tuzla, biti i humanitarnog karaktera.

“Pa mislim da je Specijalna olimpijada najbolji primjer kompletnog rada sa osobama sa intelektualnim teškoćama. Specijalna olimpijada radi one sportove koji su prepoznatljivi u svijetu. Ove godine SO slavi 50 godina rada, a Specijalna olimpijada Bosne i Hercegovine 20 godina. Jednostavno, na nama je da pokušamo primijeniti sve ono što se pokazalo kao dobar primjer uključivanja osoba sa intelektualnim teškoćama u normalne društvene tokove.” – kazala je Kada Delić, direktorica Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine.

Menprom

Specijalna olimpijada bit će otvorena sve do 12. maja do kada će u Tuzli boraviti takmičari iz skoro 20 različitih sportskih klubova iz cijele Bosne i Hercegovine.

(RTV Slon)

RSD Sloboda