Dio članova SDP-a BiH napustio sjednicu Glavnog odbora

Dio članova SDP-a BiH napustio sjednicu Glavnog odbora

RSD Sloboda

Glavni odbor SDP-a prihvatio je Prijedlog zaključka Predsjedništva te stranke o formiranju vlasti na nivou Tuzlanskog kantona. Za je glasalo 68 članova, 14 je bilo protiv, a sedam suzdržanih.

Tako je zadržan stav da se vlast ne pravi sa “etnonacionalnim strankama” te je Kantonalnom odboru SDP-a Tuzla data podrška da ponude program za formiranje vlasti “građanskoj platformi”. Glavni odbor SDP-a je zadužio Kantonalni odbor Tuzla da naprave program rada buduće Vlade, kojeg će ponuditi Našoj stranci, Demokratskoj fronti, SBB-u i Stranci za BiH.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić te potpredsjednici Denis Bećirović i Zukan Helez zaduženi su da pomognu Kantonalnom odboru SDP-a Tuzla da formiraju novu Vladu Tuzlanskog kantona. Nikšić je potvrdio da je sa SBB-om razgovarao o formiranju vlasti u Tuzli.

– SBB je poželjan i moguć partner i ne spada u grupu stranaka sa kojima ne želimo koalirati – istaknuo je predsjednik SDP-a.

Dio članova Glavnog odbora napustio je današnju sjednicu zbog, kazali su, nezadovoljstva činjenicom da ne mogu raspravljati o prijedlozima Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla.

(Faktor.ba)