Delegacija PDA BiH na Dan nezavisnosti odala počast Sulejmanu Tihiću

RSD Sloboda

Više od nekoliko stotina članova delegacije Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine, na čelu sa dr. Mirsadom Kukićem, predsjednikom ove stranke, su u petak, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, posjetili mezar rahmetli Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva naše države.

Na ovaj veliki nacionalni praznik BiH, u Bosanskom Šamcu, dijelu države koji je zaboravljen, kao i ranijih godina smo odali počast, takođe, velikom čovjeku kojeg ćemo pamtiti po njegovoj odanosti i požrtvovanosti BiH, državi u kojoj se zalagao da svi građani budu jednaki i slobodni, bez obzira na mjesto življenja, vjeru ili naciju.

RMU Banovići

Tihić je dao ogroman doprinos u političkom i društvenom životu naše države, te je učestvovao u mnogim političkim pregovorima važnim za našu domovinu. Bio je jedan od najuticajnijih političara naše zemlje, uvijek spreman na dijalog i kompromis, koji se borio za opstanak i demokratizaciju BiH.

Pored lidera ove stranke, bivšem članu Predsjedništva BiH počast su odali i predstavnici ove stranke s područja Tuzlanskog kantona, Posavskog kantona, Brčko Distrikta, kao i žene i mladi ove političke organizacije.