Delegacija PDA BiH na Dan nezavisnosti odala počast Sulejmanu Tihiću

Delegacija PDA BiH na Dan nezavisnosti odala počast Sulejmanu Tihiću

RSD Sloboda

Više od nekoliko stotina članova delegacije Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine, na čelu sa dr. Mirsadom Kukićem, predsjednikom ove stranke, su u petak, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, posjetili mezar rahmetli Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva naše države.

Na ovaj veliki nacionalni praznik BiH, u Bosanskom Šamcu, dijelu države koji je zaboravljen, kao i ranijih godina smo odali počast, takođe, velikom čovjeku kojeg ćemo pamtiti po njegovoj odanosti i požrtvovanosti BiH, državi u kojoj se zalagao da svi građani budu jednaki i slobodni, bez obzira na mjesto življenja, vjeru ili naciju.

RMU Banovići

Tihić je dao ogroman doprinos u političkom i društvenom životu naše države, te je učestvovao u mnogim političkim pregovorima važnim za našu domovinu. Bio je jedan od najuticajnijih političara naše zemlje, uvijek spreman na dijalog i kompromis, koji se borio za opstanak i demokratizaciju BiH.

Pored lidera ove stranke, bivšem članu Predsjedništva BiH počast su odali i predstavnici ove stranke s područja Tuzlanskog kantona, Posavskog kantona, Brčko Distrikta, kao i žene i mladi ove političke organizacije.

This slideshow requires JavaScript.