Crveni križ grada Tuzla organizovao takmičenje iz pružanja prve pomoći (Video/Foto)

RSD Sloboda

24. Gradsko takmičenje iz pružanja prve pomoći, na kojem je učestvovalo 230 osnovaca i srednjoškolaca organizovano je danas na Trgu slobode u Tuzle.

Iz Službe za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla istaknuto je da je jedna ovakva manifestacija od velikog značaja za grad jer svi učenici osnovnih i srednjih škola kao i njihovi nastavnici i profesori su učešćem u ovom takmičenju pokazali svoju društvenu odgovornost, volju i želju kao i spremnost da ukažu prvu pomoć svim onima kojima je to potrebno.

PropellerAds

“Mi vidimo da Tuzla ima budućnost i da tuzlanska omladina ima veliko srce i mi pozdravljamo ovakve manifestacije i čestitamo Crvenom križu grada Tuzle koji već dugi niz godina, preko 40 godina, organizuje ovakve manifestacije i zahvaljujući njima se i održava ova tradicija”. kazao je Zijad Lugavić, šef Službe za za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla.

Iz Crvenog križa/krsta grada Tuzla ističu da je ova aktivnost samo jedna u nizu aktivnosti koje se sprovode u toku godine i predstavlja kontinuiran nastavak edukacije iz prve pomoći.

“Ovo je manifestacija koja na odrđen način prezentira stečena znanja i iskuštva u ovoj oblasti i s ponosom govorimo o tome da smo grad u BiH koji svake godine napravi najimpozantnije takmičenje u oblasti pružanja prve pomoći a ponosni smo na to što će najbolji otići na kantonalno takmičenje”, kazao je Sead Hasić, Sekretar Crvenog križa/krsta grada Tuzla.

(Objektivno.ba)

PropellerAds