Budite elegantne i moderne: 9 odjevnih predmeta idealnih za ljeto (FOTO)

RSD Sloboda

Tokom ljeta veoma je bitno odjeću prilagoditi vremenskim prilikama.

Ove stvari morate imati u ormaru ukoliko želite da budete elegantni, privlačni i moderni tokom najvrelijeg godišnjeg doba.

RMU Banovići

Bijela haljina od čipke

Bijela boja jedna je od najpopularnijih ove sezone, a čipka je “vodeći” materijal, bar kada je riječ o haljinama i bluzama. Klasična i jednostavna haljina od čipke idealan je izbor, jer je veoma ženstvena i privlačna. Kombinirajte je sa štiklama, sandalama ili baletankama.

Baletanke

Odlične su, jer se mogu kombinovati gotovo sa svim drugim komadima garderobe. Idealne za kombinacije u formalnom tonu, ali možete ih nositi i u svim drugim prilikama.

Duga haljina/suknja

Ljetna garderoba nikako ne bi bila potpuna bez duge haljine ili suknje. Ona je veoma privlačna, svestrana, lagana i idealna i za dnevne i za večernje varijante.

Baloner

Iako je ljeto, treba imati na umu da pljuskovi nisu baš tako rijetka pojava. Baloner je savršeno rješenje, jer je elegantan, moderan i gotovo odlično se slaže sa svim drugim komadima garderobe.

Kratka majica

Kratke majice veoma su popularne, posebno kod mlađih dama. Ipak, treba imati na umu da one i nisu baš za sve prilike te da ne stoje baš svima dobro. One se odlično slažu sa uskim farmericama ili suknjama do koljena.

Cvjetni uzorak

Haljine, suknje, pantalone ili majice su komadi garderobe koje trebate imati u “cvjetnoj varijanti”. Pravi su hit, a sasvim je razumljivo i zašto – cvjetni uzorci su elegantni i lijepi te neodoljivo podsjećaju na lijepo vrijeme, radost i sreću.

Košulja

Ona je udobna, lagana i savršena za ljeto. Nikako nećete pogriješiti sa bijelom košuljom ili varijantom jarkih boja. Naravno, elegantna košulja sa cvjetnim uzorkom pun je pogodak.

Kombinezon

Kombinezon je već nekoliko sezona jedan od najpopularnijih komada garderobe. Veoma je praktičan te je odličan i za dnevne i za večernje varijante. Ne zaboravite da koristite kaiš te ga kombinujte sa klasičnim štiklama ili sandalama. U zavisnosti od vremenskih prilika, možete nositi dugu ili kratku varijantu, savjetuje Minimagazin.

Teksas šorc

Bez obzira da li je on kraći ili duži ili da li ste ga kupili ili napravili sami (tako što ste podrezali nogavice na starom paru farmerica), teksas šorc idealan je za ljetnu sezonu, a posebno za opuštene dane vikenda ili večernje šetnje. Možete ga kombinovati, bukvalno, sa svim drugim komadima garderobe.

(Faktor.ba)