Beogradski mediji: Šešelj proglašen krivim, ali je kaznu već odslužio

RSD Sloboda
Udarna vijest beogradskih medija u četvrtak bila je pravomoćna presuda vođi Srpske radikalne stranke i zastupniku u srbijanskom parlamentu Vojislavu Šešelju, kojom ga je Mehanizam za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Den Haagu osudio na 10 godina zatvora.

Beogradski mediji navode kako je Šešelj proglašen krivim, ali i da je kaznu već odslužio pošto je u pritvoru haškog suda proveo 11 i pol godina.

Radio-televizija Srbije u prvom naslovu na vijest iz Den Haaga navodi “Deset godina zatvora za Šešelja, kazna odslužena” te konstatira kako je MICT “djelomice prihvatio zahtjev tužiteljstva i osudilo Vojsilava Šešelja na 10 godina zatvora”.

PropellerAds

Slični naslovi i ocjene su na  B92 i na internetskim stranicama listova Politike, Večernjih novosti, Blica i Kurira.

Regionalna televizija N1 na interentskoj stranici u naslovu je istaknula i dio obrazloženja presude: “Haag osudio Šešelja zbog Hrtkovaca, kazna već odslužena”.

Slično konstatira i Beta, ističući kako je Šešelj danas pravomoćno osuđen “zbog poticanja i počinjenja progona Hrvata u selu Hrtkovcima u Vojvodini, 1992. godine”, te da je Žalbeno vijeće utvrdilo da je Šešelj kaznu već odslužio, jer je u pritvoru u Den Haagu bio od 2003. do 2014. godine.

Tanjug je svom naslovu pak istaknuo: “Šešelj kriv za progon Hrvata, osuđen na 10 godina zatvora”.

(FENA)

PropellerAds