Balet na ledu oduševio Tuzlake (Foto/Video)

REKLAMA

Tuzlaci su sinoć u Velikoj dvorani Mejdana imali priliku da uživaju u  izvođenju baletne predstave na ledu “Orašar”. Kao što je dugo najavljivano, riječ je  o izuzetnom umjetničkom događaju , umjetničkoj atrakciji , kakva se rijetko viđa u BiH.

Menprom

Uz muziku Petera Iliča Čajkovskog i specijalne efekte scena za balet  na ledu sinoć  je uistinu izgledala bajkovito a oduševljena publika velikim aplauzima ispratila je predstavu.

Ono po čemu ovo razlikuje od  klasičnog klizanja na ledu ili od klasičnog baleta je to što su članovi Ruskog državnog baleta St. Petersburg uspjeli prenijeti sve klasične elemente baleta na klizanje na ledu. Uz tu kombinaciju  a koristeći muziku velikana Petra Iliča Čajkovskog i efekte nasceni kakvi su sinoć prikazani u Mejdanu, uistinu se stvori jedan bajkoviti prizor u kojem je prosto nemoguće ne uživati.

Treba istaći i to da Državni balet Sankt Petersburg ove godine proslavlja 50 godina uspješnog postojanja i rada.  Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku širom svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od 7 hiljada nastupa .

RSD Sloboda