Bahrudin Hadžiefendić izabran za novog predsjednika KO SBB-a TK

REKLAMA

Bahrudin Bato Hadžiefendić u ponedjeljak uvečer izabran je za novog predsjednika Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnosti Tuzlanskog kantona. Na izbornoj sjednici Skupštine KO SBB-a TK, Hadžiefendić je dobio 22, a njegov protukandidat Armin Hodžić 11 glasova prisutnih delegata.

Hadžiefendića je za predsjednika kandidirao Gradski odbor SBB-a Tuzla, a Hodžića Općinski odbor SBB-a Kalesija.

Menprom

– Kantonalni odbor SBB-a bit će u stalnom kontaktu s Gradskim odborom Tuzla i općinskim organizacijama, kao i s Predsjedništvom SBB-a. Radit ćemo transparentno i u fokusu našeg djelovanja bit će borba protiv korupcije, zloupotrebe funkcija i odlaska mladih iz države. Vjerujem da ćemo odgovornim i predanim radom ostvariti zacrtane ciljeve i napraviti nove iskorake na predstojećim općim izborima – kazao je Bahrudin Hadžiefendić nakon imenovanja na funkciju predsjednika SBB-a Tuzlanskog kantona.

U BKC-u je večeras najprije održana konstituirajuća sjednica Skupštine SBB-a TK, koja broji 35 članova. No, u OO SBB Gračanica nije završena izborna procedura, pa su konstituirajućoj sjednici prisustvovala 33 člana.

Dosadašnji predsjednik KO SBB-a TK Fuad Hadžimehmedović prvi je čestitao imenovanje Hadžiefendiću, a potom je novi predsjednik KO SBB-a TK primio mnogobrojne čestitke. Hadžiefendić je aktuelni ministar zdravstva TK, koji je na prošlim lokalnim izborima bio kandidat SBB-a za gradonačelnika Tuzle.

(Avaz)

RSD Sloboda