Amir Fazlić: Nije tačno da je cijeli OO SDA Kladanj istupio iz SDA

REKLAMA

Svjedoci smo da su u posljednjih nekoliko dana iznesene mnoge  neistine, subjektivna mišljenje i paušalne izjave od strne odmetnutih i isključenih “članova SDA” sa područja TK. Jedna u nizu takvih izjava je i tvrdnja da je “komplet” OO SDA Kladanj istupio iz SDA i da se pridružio  udruženom poduhvatu Sapna – Kladanj i Banovići.

Želimo informisti javnost da nije tačna tvrdnja da je u cijelosti  OO SDA Kladanj istupio iz SDA nego se radi o nekolicini izabranih zvaničnika i imenovanih funkcionera.  OO SDA Kladanj su, po našim saznanjima,  izdali načelnik i četiri vijećnika, koji su dobili povjerenje građana  i mandate kao “članovi SDA”. Ovim činom izdaje su pokazali licemjerstvo i  činjenicu da nisu bili dostojni povjerenja i mandata koji su im povjereni, od strane organa SDA i građana  općine Kladanj. OO SDA Kladanj su izdali predsjednik Općinskog odbora s nekolicinom članova Izvršnog i Općinskog odbora i oni su (zlo)upotrijebili povjerenje koje im je dato od članstva i organa SDA. Pri tome koristeći se stranačkom infrastrukturom i kapacitetima u ostvarivanju vlastitih interesa i ciljeva.

Menprom

Trenutno se vrše pritisci i ucjena na imenovane funkcionere u Šumama TK, Javnim ustanovama i preduzečima da moraju dati svoj pristanak da se pridruže novom udruženom projektu Sapna-Kladanj i Banovići ili u suprotnom će biti smijenjeni s funkcija koje obnašaju.

Kladanj i ljudi iz Kladnja su uvijek pokazivali dostojanstvo i principijelnost pri odlučivanju što će se pokazati i ovaj put. Istinski, nepokolebljivi članovi OO SDA Kladanj i slobodoumni građani Kladnja  su već prepoznali da su kod nekolicine izabranih i imenovanih odmetnutih “članova SDA” prevladali  lični interesi u donošenju vlastitih odluka. Niko nema pravo  Kladanj i građane Kladnja izuzimati i svrstavati u privatne projekte radi svojih ličnih ambicija. Pitamo ih javno a to trebaju odgovoriti prije svega sebi i građanima Kladnja: “Šta biste sad bili da vam nije bilo SDA?”

Našim iskrenim, čestitim članovima OO SDA Kladanj želimo saopštiti da je Povjereništvo KO SDA TK dana 09.03.2018. godine donijelo Odluku o  razrješenju svih organa i imenovanju Povjereništva za OO SDA Kladanj.

Pozivamo iskrene i čestite građane Kladnja da daju podršku novom rukovodstvu OO SDA Kladanj.

S poštovanjem,

Predsjednik Povjereništva KO SDA TK

Dr.sci. Amir Fazlić

RSD Sloboda