Aleksandar Vulin: “Pozivam Bošnjake da se pridruže Vojsci Srbije”

RSD Sloboda

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin pozvao je Bošnjake u Sandžaku da se u većem broju prijave da budu u Vojsci Srbije.

“Ovo je vaša vojska. Ovo je naša vojska. Ovo je naša jedina zemlja i molim Bošnjake da u većem broju priđu Vojsci Srbije. Kvalitet života se popravlja, plate nam rastu, uslovi rada su sve bolji i tako će se nastaviti. Iskoristite tu priliku”, rekao je Vulin u Novom Pazaru.

RMU Banovići

Vulin, koji je u kasarni u ovom gradu posjetio Drugu brigadu Kopnene vojske, rekao je da je ova brigada dio ove zajednice.

“Ovo nije okupatorska vojska. Ovo je vojska koja je izrasla iz ovog naroda i zbog ovog naroda. Zato posebno pozivam pripadnike većinskog naroda na ovom prostoru, pripadnike bošnjačke zajednice, da se prijavljuju i učestvuju u svojoj vojsci”, rekao je Vulin.

On je naveo da su njihova vjerska prava zagarantovana i sve ono što čini njihovu specifičnost u Vojsci Srbije se poštuje i razvija.

“Pozivam ih da priđu svojoj vojsci, da budu njen dio i čuvaju svoju jedinu domovinu i zemlju, našu zajedničku Srbiju. Nemojmo dozvoliti da bilo ko, ko je željan jeftine političke promocije, pravi među nama podjele”, naveo je Vulin, piše “Srna”.

(SRNA)