Potraga za Amarom Ramićem traje 13 dana: Nema pouzdanih informacija, gubi mu se svaki trag!

RSD Sloboda

Od nestanka Tuzlaka Amara Ramića proteklo je 13 dana, a o njemu nema nikakvih informacija. Istražitelji ovakav slučaj ne pamte, jer 21-godišnji student elektrotehnike, kako nam je rečeno, “kao da je u zemlju propao”.

Amar je iz stana u tuzlanskom naselju Brčanska Malta izašao 2. maja oko 16.20 sati. Porodici je rekao da ide do grada. Mladić visok skoro dva metra na sebi je tada imao tamno sive duboke “adidas” patike, crnu majicu, donji dio crne trenerke, ruksak i gornji dio crne trenerke, koju je u trenutku napuštanja zgrade nosio preko ruke. Njegov izlazak i stana zabilježila je i nadzorna kamera.

RMU Banovići

Od tada do danas niti jedna informacija o ovom mladiću nije se pokazala kao pouzdana.

– Naši istražitelji trenutno ne djeluju na terenu, jer nemamo informacija koje bi mogli provjeriti. To je ono što mi zovemo potraga smanjenim intenzitetom. U stalnom smo kontaktu sa MUP-om Tuzalnskog kantona, ali niti jednu relevantnu informaciju nismo dobili – kaže Sabahudin Spahović iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Prve informacije nakon nestanka su provjerene i pokazale su se kao nerelevantne. Za Amarom su istražitelji tragali na području Tuzle, Zvornika, Bijeljine, Kalesije, Sapne i Teočaka, ali i u srbijanskom Malom Zvorniku, a rezultata nije bilo.

– Sigurno da je porodici u ovom trenutku veoma teško. Bilo kakva nova informacija da se pojavi mi ćemo reagovati na terenu vrlo brzo – zaključuje Spahović.

Porodica apelira na sve one koji imaju neku informaciju da odmah kontaktiraju njegovog oca Mehmeda na broj telefona 061/163-987 ili posjete najbližu policijsku stanicu.

(TI/Faktor.ba)